Saveti za fotografisanje mobilnim telefonom

Saveti za fotografisanje sa mobilnim telefonom

Saveti za fotografisanje sa mobilnim telefonom

Danas sve više raste upotreba pametnih telefona za fotografisanje jer je mobilni uvek pri ruci i možemo brzo ovekovečiti važne trenutke. Ovde Vam dajemo savete kako možete napraviti savršene fotografije s mobilnim.

  1. Podešavanja

Najvažnije je proveriti podešavanja na samom telefonu i koje opcije imamo na raspolaganju.

  • Očistite objektiv mekom krpom.
  • Ukoliko je moguće odaberite najbolji kvalitet slike.
  • Nemojte koristiti blic za spoljašnje snimke osim kod portreta sa pozadinskim osvetljenjem.
  • Rešetka na ekranu može biti od velike pomoći, pa tu opciju uključite da bi horizont bio ravan.
  • Ravnoteža bele boje i osetljivosti na svetlo obično je automatska ali ako nije birajte prema trenutnim uslovima.
  1. Zlatna sredina

Optičke jedinice telefona su najčešće optimizovane na slikanje teme bliže i srednje udaljenosti te više na veće površine nego na male detalje. Dobar primer je popularan Selfi kada je motiv sama osoba koja se fotografiše.

Ako želite slikati pejzaže, lepše je u slabijoj svetlosti u kasno popodne te stabilno držite telefon ili ga naslonite na nešto. Možete koristiti stativ ili mini postolje. S tim možete izbeći mutne fotografije. Ne upotrebljavajte digitalni zum previše jer se njegovom upotrebom smanjuje kvalitet fotografije.

  1. Personalizujte svoje fotografije preciznošću, spontanošću i eksperimentisanjem

Uhvatite dragocene trenutke Vašim mobilnim telefonom i izaberite jedan od mnogobrojnih proizvoda koje nudimo. SlikajMe će Vam odštampati sliku savršenog kvaliteta tako da se neće ni primetiti da fotografija nije slikana digitalnim fotoaparatom.

Snaga fotografisanja sa mobilnim telefonom je u brzini, jer samo nekoliko postavki treba postaviti unapred. Unapred proverite postavke kao što je blic. Rezultat može biti iznenađujuća, neobična, interesanstna fotografija.

Zahvaljujući naprednoj tehnologiji, lako se možete igrati sa fotografijom provlačeći je kroz razne filtere. Svaki pametni telefon ima instalirane filtere koji omogućavaju pretvaranje slike u crtež, negativ, crno-belu fotografiju…

  1. Sačuvajte Vaše uspomene na dostojan način

Vaše slike možete podeliti i na Internetu ali ne dozvolite da najbolje fotografije odu u zaborav. Izaberite proizvod koji će Vas pratiti svakodnevno, kao na primer šolja, i na taj način najlepša uspomena uvek će biti uz Vas.

5. Bitna stavka koju ne smemo zaboraviti jeste samo kadriranje. Veoma je važno da obratite pažnju na sadržaj slike. Ukoliko želite da poručite neki foto proizvod sa Vašom slikom preporučljivo je da pošaljete sliku u što većoj rezolucija i sa što boljim kadrom koji će odgovarati dimenzijama foto proizvoda. Najbolji primer za to su slike koje se neće štampati na klasičnim oblicima (kvadrat, pravougaonik). Kada sliku treba uklopiti u krug, srce, ovalni oblik često dolazi do problema jer je nemoguće uklopiti važne elemente slike a da se na kraju ne dobije isečena slika. Fotografije na kome je akcenat bačen na lica često izazivaju problem kod ovakvih proizvoda. Bitno je da obratite pažnju na to da šaljete što kvalitetnije slike koje u originalu nisu sečene i koje će moći da se uklope u oblik koji budete birali.

SlikajMe nudi ogroman izbor foto proizvoda. Poručite online proizvod sa slikom po Vašem izboru i kada kurir pozvoni na Vaša vrata, veselićete se uspomenama!

Deli ovaj post

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Zakažite poziv
Email

🙏 Dobrodošli na Slikajme.rs - online prodavnica foto poklona!
Kako Vam možemo pomoći?