Opis

Marija šolja sa imenom

Marija šolja sa imenom je još jedna šolja iz naše kolekcije top liste ženskih imena u Srbiji. Šolje su dizajnirane tako da je na njima ispisano ime i porukica koja objašnjava značenje i poreklo imena Marija. Idealan je poklon ako u svom okruženju imate nekoga sa ovim imenom. Iznenadite vašu baku, mamu, sestru, drugaricu ili devojku i izmamite osmeh na njihovim licima.  Počastite sebe ili iznenadite sebi dragu osobu sa specijalno dizajniranom šoljom sa imenom.

Marija (na lat. Maria)

je latinska forma hebrejskog imena „Mirjam“ (hebr. מִרְיָם). Kao ime Isusove majke ime ima simbol čiste i duboke ljubavi. Samo značenje imena nije sigurno razrešneno. Po jednom tumačenju ime je izvedeno od egipatskog „mry“ što znači „voljena“. Po starijim tumačenjima je ime nastalo od hebrejskog „mir“ = „gorko“ i „jam“ = „more“, pa bi značenje bilo „gorčina mora“. Prema tumačenju Eusebija iz Cezareje ime nosi značenje „kapljica mora“ izvedeno od hebrejskog מר „mar“ „kapljica“ i ים „jam“ što znači „more“.

Po novijim tumačenjima se pretpostavlja da ime vodi značenje od egipatskog „mry“ što znači „koja ja voljena“. U Raznim formama je ovo najčešće žensko hrišćansko ime. Među najpoznatije spadaju : latinska izvedenica Maria, na našem podneblju Marija, muslimansko ime Mejrema , hebrejski Mirjam. Na engleskom govornom području je najpoznatiji oblik Mary. Kod katolika se ime Maria koristi i kao muško ime. U posljednjih nekoliko decenija čak ovo ime je na samom vrhu na listi najčešće davanih imena devojčicama kako u Srbiji tako u Hrvatskoj.

  • Proizvod: Marija šolja sa imenom
  • Visina šolje: 9.5 cm
  • Prečnik šolje: 8 cm
  • Maksimalna veličina štampe 8.5 cm x 20 cm
 • Boja: Bela
 • Održavanje: Može da se pere i u mašini za pranje suđa
 • Dostava: 3-5 radnih dana

Ako imate nekih pitanja, pišite nam.
Prijavite se na naš newsletter i bićete obavešteni o najnovijim akcijama i specijalnim popustima koji su namenjeni samo za Vas.
Pratite nas na našim društvenim mrežama Facebook i Instagram kako bi uvek videli najnovije proizvode.

Recenzije

Još nema komentara.


Budite prvi koji će napisati recenziju za „Marija šolja sa imenom“