Opis

Jovan šolja sa imenom

Jovan šolja sa imenom je jedan od proizvoda kojeg izdvajamo iz naše kolekcije šolja sa imenom, gde možete pronaći preko 200 različitih imena i dizajna. Svaka šolja na sebi ima opis značenja i porekla imena, te je i za Jovana tako pripremljeno. Šolja je jedinstven poklon za sve prilike, te je možete pokloniti nekome za rođendan, krštenje, slavu, godišnjicu, maturu i izmamiti osmeh na njihovim licima.   Izenandite svog druga, brata ili dečka Jovan sa ovim fenomenalnim poklonom.

Ime Jovan isto kao i Ivan potiče iz grčkog „Ioan, Ioannes“ izvorno iz starohebrejskog „yohanan (Johohana)“ u značenju „bog je milostiv“, „u milosti Jehovinoj“. Od starine je sveprisutno među hrišćanskim svetom.  Počevši od Jovana Krstitelja, jevrejskog proroka i Jovana, pisca četvrtog jevanđelja i Apokalipse, bilo je često ime vizanstijskih, nikejskih careva, vrhovnih poglavara Rimokatoličke crkve, značajnih teologa, kraljeva i drugih. Biblijsko je i kalendarsko ime.

Među poznatim iz prošlosti su nekoliko velikih moskovskih knezova koji su ostavili značajan trag u istoriji ruskog naroda. Prvi krunisani ruski car od 1547. godine poznat po nadimku „Grozni“ nazivao se punim imenom Ivan IV Vasiljevič. Ivan je isto što i Jovan. Od ovih imena izvedena su mnoga druga i to Vanja, Žaneta, Iva, Ivana, Ivanka, Ivanko, Ivka, Ivkica, Ivko, Ivna, Ivo, Ivona, Jan, Jane, Janča, Jova, Jovana…U raznim varijantama ime je veoma je često kod svih hrišćanskih naroda. Kod Poljaka, Slovaka i Čeha Ivan je javlja u formi Jan a kod Mađara u „nacionalnoj varijanti“ Janoš.

  • roizvod: Ognjen šolja sa imenom
  • Visina šolje: 9.5 cm
  • Prečnik šolje: 8 cm
  • Maksimalna veličina štampe 8.5 cm x 20 cm
  • Boja: Bela
  • Održavanje: Može da se pere i u mašini za pranje suđa
  • Dostava: 3-5 radnih dana

Ako imate nekih pitanja o Jovan šolja sa imenom, pišite nam.
Prijavite se na naš newsletter i bićete obavešteni o najnovijim akcijama i specijalnim popustima koji su namenjeni samo za Vas.
Pratite nas na našim društvenim mrežama Facebook i Instagram kako bi uvek videli najnovije proizvode.

Recenzije

Još nema komentara.


Budite prvi koji će napisati recenziju za „Jovan šolja sa imenom“