Dimitrije šolja sa imenom

1,100.00рсд

Opis

Dimitrije šolja sa imenom je još jedna šolja iz top ponude šolja sa preko 200 različitih imena i dizajna. Šolja sa imenom je specifična po tome da se na njoj nalazi porukica koja objašnjava značenje i poreklo Vašeg imena u ovom slučaju imena Dimitrije. U svom društvu imate nekoga sa ovim imenom? Šta čekate, nabavaite ovu dizajniranu šolju i izmamite osmeh na licu vama dragoj osobi. Šolje su poklon koji su idelan za sve prilike poput rođendana, krštenja i proslava. Počastite sebe ili iznenadite sebi dragu osobu sa specijalno dizajniranom šoljom sa imenom.

Ime potiče iz grckog „Demetrios“ u znacenju „zemljin rod“. Ime je hrišcanskog mučenika Svetog Dimitrija Solunskog Mirotočivog (grč. Άγιος Δημήτριος της Θεσσαλονίκης) za koga se vjeruje da je živeo u Solunu početkom 4. veka. Tokom srednjeg veka Sveti Dimitrije je poštovan kao jedan od najvažnijih pravoslavnih vojovnika među svetiteljima. Slavi se 8. novembra po gregorijanskom (novom) kalendaru to jest 26. oktobra po julijanskom (starom) kalendaru. U Srbiji se sveti Dimitrije praznuje i kao krsna slava Mitrovdan. U grčkoj mitologiji, Demetra (grčki Δημήτηρ) je boginja žita i plodnosti, njegovateljica mladih i zelene zemlje, čuvarka braka i svetog zakona. Od ovog imena su na našem podneblju izvedena su imena Gmitra, Dimitar, Dimitrij, Dimitrija, Dimšo, Dmitar, Dmitra, Mita, Mitar, Mitko i Mitra. U raznim varijantama ime je popularno širom hrišćanskog sveta.

  • Proizvod: Lazar šolja sa imenom
  • Visina šolje: 9.5 cm
  • Prečnik šolje: 8 cm
  • Maksimalna veličina štampe 8.5 cm x 20 cm
  • Boja: Bela
  • Održavanje: Može da se pere i u mašini za pranje suđa
  • Dostava: 3-5 radnih dana

Ako imate nekih pitanja, pišite nam.
Prijavite se na naš newsletter i bićete obavešteni o najnovijim akcijama i specijalnim popustima koji su namenjeni samo za Vas.
Pratite nas na našim društvenim mrežama Facebook i Instagram kako bi uvek videli najnovije proizvode.

Recenzije

Još nema komentara.


Budite prvi koji će napisati recenziju za „Dimitrije šolja sa imenom“