Opis

Djordje šolja sa imenom

je još jedna šolja iz top ponude šolja sa preko 200 različitih imena i dizajna. Šolja sa imenom je specifična po tome da se na njoj nalazi porukica koja objašnjava značenje i poreklo Vašeg imena u ovom slučaju imena Djordje. U svom društvu imate nekoga sa ovim imenom? Šta čekate, nabavaite ovu dizajniranu šolju i izmamite osmeh na licu vama dragoj osobi. Šolje su poklon koji su idelan za sve prilike poput rođendana, krštenja i proslava. Počastite sebe ili iznenadite sebi dragu osobu sa specijalno dizajniranom šoljom sa imenom.

Varijanta grčkog imenа Georgios (Geōrgios) koje je izvedeno od „geōrgós“ ili „jeorgós“ (γεωργός) što znači „zemljoradnik“.Ovo ime je u raznim varijantama popularno u raznim zemljama: Đorđe, Džordž, Horhe, Žorž, Jurij itd.Sveti Đorđe tj. Sveti Georgije tj. Sveti Juraj su doprineli popularnosti ovog imena. Slikovitio se često prikazuje kako ubija zmaja, odnosno aždahu.Đurđevdan je hrišćanski i narodni praznik koji se proslavlja 6. maja čime se obeležava uspomena na Svetog Đorđa.

Đurđevdan je praznik sa jako puno običaja vezanih za njega, i magijskih radnji za zaštitu, zdravlje i plodnost, koje se tog dana obavljaju. Običaji i verovanja srpskog naroda vezana za Đurđevdan su u narodu svakako postojali i pre nego što je primio hrišćanstvo. Sveti Đorđe je svojim praznikom svakako zauzeo mesto starog srpskog božanstva plodnosti Jarila i njegovog praznika.Ovo ime je oduvek uživalo veliku popularnost u Srbiji te se tako našlo i među prvih 20 imena na listi najčešće davanih imena dečacima rođenim poslednjih 15 godina u Srbiji.

  • Proizvod: Lazar šolja sa imenom
  • Visina šolje: 9.5 cm
  • Prečnik šolje: 8 cm
  • Maksimalna veličina štampe 8.5 cm x 20 cm
  • Boja: Bela
  • Održavanje: Može da se pere i u mašini za pranje suđa
  • Dostava: 3-5 radnih dana

Ako imate nekih pitanja, pišite nam.
Prijavite se na naš newsletter i bićete obavešteni o najnovijim akcijama i specijalnim popustima koji su namenjeni samo za Vas.
Pratite nas na našim društvenim mrežama Facebook i Instagram kako bi uvek videli najnovije proizvode.

Recenzije

Još nema komentara.


Budite prvi koji će napisati recenziju za „Djordje šolja sa imenom“